martedì 17 aprile 2007
Ristorante Bandini
In 2002 hebben chef Massimo Rivetti en maître Antonello Bera hun restaurant in Portacomaro in de provincie Asti geopend. Het heet Restaurant Bandini, naar de hoofdpersoon van de romans van John Fante, de antiheld Arturo Bandini.
Daarvoor werkten ze eerst 15 jaar als medewerker en vervolgens nog 5 jaar als gerant bij het Restaurant Brasserie Roma in Asti, verdere ervaring deden ze op bij Il Sant’Uffizio in Penango, La Piuma d’Oro in Asti en Il Canestrello in Cinaglio.
Zij blijven doorgaan met enerzijds hun plaatselijke veeleisende klanten te laten genieten (die conservatief zijn, maar toch ook wel van nieuwigheden houden), en anderzijds de toeristen, die hier te midden van de natuur hun vakantie doorbrengen, te verwennen met gerechten die gebaseerd zijn op de plaatselijke tradities, maar vaak ook op innovatieve wijze aangeboden worden.
Adres:
via Cornapo’ (d.i. Provinciële Weg 38), nr. 135
14037 Portacomaro (AT)
Het restaurant bevindt zich niet in het centrum van het dorp, maar op een paar kilometer afstand van het tolhuisje "Asti Est" op de snelweg Turijn-Piacenza A21 (ca. 2,5 km) en op ca. 1,5 km van de rijksweg Asti-Alessandria.
Hoe bereikt u Bandini
Een interactieve kaart
Telefoon:
+39-0141-299252
Openingstijden:
lunch: 12.15
diner: 20.15
Gesloten:
‘s maandags
Vakantie:
gewoonlijk de eerste drie weken van januari
(consulteer Bandini News)
U kunt ons vinden in de volgende gidsen:
"Osterie d'Italia" (Uitgeverij Slow, editie 2004)
"Guida Critica Golosa" (La Guida di Papillon - Paolo Massobrio, editie 2004)
Guida Oro "Ristoranti di Veronelli" (Veronelli Editore, editie 2005)
"La Gola in Tasca" (Monboso Casa Editrice, editie 2005)
Guida Accoglienza "Alberghi e Ristoranti d'Italia" (Touring Club Italia, editie 2005)
"Ristoranti d'Italia del Gambero Rosso" (Gambero Rosso, editie 2007)
"Fuoricasello" (Guida Longo, editie 2009)
"I Ristoranti di Bibenda" (Italiaanse Sommelier Associatie, editie 2009)
"I Ristoranti d'Italia" (L'Espresso, editie 2011)
Chef Rivetti heeft deelgenomen aan de manifestatie "Lo Mejor de la Gastronomia" in november 2009 (Alicante, Spanje), als vertegenwoordiger van de Regio Piemonte, samen met Angelo Silvestro van het Restaurant Balin (Livorno Ferraris, prov.Vicenza) en Gianluigi Giachino van de Cascina Martini (Corteranzo, prov.Alessandria).
Lid van de Slow Food Associatie.
Andere blog inhoud in her Nederlands
.
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento